JPMorgan opent deze zomer een bitcoinfonds

26-04-2021

JPMorgan Chase is nu overstag. Deze Amerikaanse systeembank onder leiding van Jamie Dimon heeft jarenlang bitcoin zwartgeverfd en afgedaan als een Ponzi.

Nu is het duidelijk geworden dat bitcoin niet te stoppen is. Klanten willen blootstelling krijgen tot deze nieuwe digitale beleggingsklasse. Het is namelijk zo dat de concurrent, Morgan Stanley, al begonnen is met het aanbieden van bitcoin funds met behulp van Pantera Capital en Galaxy Digital. Verder is ook Goldman Sachs met de voorbereidingen bezig voor het lanceren van bitcoin beleggingsdiensten.

JPMorgan Chase is daarom nu bezig met de voorbereidingen voor het lanceren van een actief beheerde bitcoin-fonds voor de meeste waardevolle private wealth klanten. NYDIG zal verantwoordelijk zijn voor de opslag en bewaring van de bitcoin. Het is namelijk niet de bedoeling dat de klanten naar de concurrentie stappen of nog erger een bitcoinbeurs.

JP Morgan Chase behoort tot The Big Four van Amerikaanse systeembanken met meer dan 2500 miljard dollar onder beheer en wereldwijd meer dan 250.000 medewerkers. Nu dat JPMorgan Chase ook in bitcoin beleggingsdiensten stapt, is het uitgesloten dat bitcoin nog verboden zou kunnen worden in de Verenigde Staten. Wall Street is volop bezig met het integreren van bitcoin in haar dienstverlening.

Hieronder kun je een aantal Tweets lezen over het nieuws:

Bron: Coindesk