Bitcoin Volcano Mining

01-10-2021

Vandaag schrijft El Salvador opnieuw geschiedenis. Eerst zorgde de president Nayib Bukele ervoor dat op 7 september 2021 Bitcoin in El Salvador als een wettig betaalmiddel werd ingevoerd. Nu op 1 oktober 2021 schrijf El Salvador opnieuw geschiedenis door als land een start te maken met Bitcoin Volcano Mining.

Vandaag publiceerde Nayib Bukele op Twitter het eerste initiële resultaat van de bitcoin mining activiteiten in El Salvador op basis van geothermische energie van de lokale vulkanen daar. Het is binnenkort mogelijk om op een handelsbeurs bitcoin te kopen die gewonnen zijn uit vulkaanenergie. Bitcoin mining kan volledig klimaatvriendelijk en neutraal zijn; waarbij tevens de hernieuwbare energiesector gestimuleerd en winstgevend kan worden.

Locatie onafhankelijk kan er nu hernieuwbare groene elektrische energie worden opgewekt die rendabel wordt gemaakt door de bitcoin mining opbrengsten.

Bitcoin vulcano mining zorgt niet alleen voor het opwekken van groene energie voor het eigen land, maar ook monetaire energie voor het behoud van financiële soevereiniteit.

De reacties op Twitter waren vermakelijk: