Bitcoin koers verwachting 2021

29-03-2019

Wat is een redelijke Bitcoin koers verwachting voor 2021?

Een Bitcoin koers verwachting met een specifieke prijs aanduiden is niet makkelijk. Het hangt af van vele verschillende factoren die bepalen hoe hoog de prijs van de Bitcoin zal worden in 2021.

Een belangrijke factor die vast ligt is de Bitcoin halving. Ergens in mei 2020 zal de volgende Bitcoin halving plaatsvinden en zal de huidige beloning voor de Bitcoin delvers van 12.5 BTC kelderen naar 6.25 BTC. De bitcoins zullen schaarser worden terwijl het te verwachten is dat de vraag naar bitcoins flink zal toenemen. Institutionele beleggers maken zich klaar om zich op de Bitcoin markt te storten. Institutionele beleggers beschikken over veel meer geld dan de retail beleggers die in 2017 verantwoordelijk waren voor de Bitcoin rally naar een 20k koers schok!

Nu verkeerd Bitcoin nog in een beren markt, maar het is te verwachten dat voor de halving de nieuwe stieren markt losbreekt. Dan zullen niet alleen retail beleggers, maar ook institutionele beleggers meedoen terwijl het aanbod van bitcoins minder is. Bitcoin zal schaarser zijn in 2021 terwijl de vraag naar bitcoins groter zal zijn dan in 2017. Bovendien, in 2017 konden vele beleggers niet kopen doordat de beurzen het aantal klanten en orders niet aankonden. Nu is er de infrastructuur en zijn er vele verschillende goede Bitcoin exchanges opgebouwd en zelfs Digital Asset Exchanges van gevestigde aandelenbeurzen.

Een andere factor is de geldverruimingspolitiek van de ECB, de interne problemen binnen de EU en de internationale schuldenproblematiek. Een negatieve rentepolitiek staat op het programma. Spaargeld zal meer en meer naar ook meer risicovolle beleggingen als Bitcoin vloeien in plaats van euro’s op een spaarrekening zonde rente die alleen zorgt voor verdere koopkrachtvermindering.

Het zou me niet verbazen dat Bitcoin in 2021 boven de 100k doorschiet en op een hoger koers niveau - plateau terecht zal komen (boven de 40k). Maar goed, niemand weet het precies, Bitcoin is een nieuw financieel technologisch fenomeen, we kunnen niet echt kijken naar hoe het was in het verleden…. we zullen het zien. Het beste is om de ontwikkeling te blijven volgen en zo veel mogelijk te leren over Bitcoin!