Echte Bitcoin handelsvolumes

25-03-2019

Waar zijn de echte substantiële Bitcoin (BTC) handelsvolumes?

Deze vraag is pertinent geworden nadat het onderzoek van Bitwise onomstotelijk heeft aangetoond dat de meeste grote Bitcoin beurzen hun eigen handelsvolumes uit de duim zuigen.

Uit het onderzoek is gebleken dat 85 van de grootste Bitcoin exchanges er alleen 10 niet knoeit met de handelsvolumes van Bitcoin. Het gaat hier dan om handelsbeurzen die serieus werken aan het scheppen van een gereguleerde Bitcoin kapitaalmarkt. Deze zijn vooral actief in Europa en Amerika. Terwijl de Aziatische ongereguleerde exchanges graag nep-handelsvolumes opgeven bij CoinMarketCap en gerelateerde sites. Volgens het onderzoek hebben de volgende Bitcoin beurzen echte handelsvolumes:

De volgende Bitcoin beurzen kunnen beter worden vermeden:

  • Coinbene, ChoaEX, OkEX, Bitmart, Simex, CoinTiger, Lbank, Bit-z, BitForex.

Over het algemeen was het rapport zeer positief over de staat van de echte kapitaalmarkt en handelsvolumes van de Bitcoin. De echte Bitcoin handel op de bovengenoemde betrouwbare exchanges is echt en is verder veel efficiënter en gereguleerd dan aanvankelijk gedacht.

Het belang van duidelijke regelgeving voor exchanges:

Het rapport geeft dan ook aan dat het belangrijk is dat er regulatie en wetgeving komt voor Bitcoin exchanges. Er zijn vele professionele exchanges die te maken hebben met een trage wetgever. Duidelijk voorbeeld is natuurlijk Nederland.

echte bitcoin handelsvolume

De Nederlandse Bitcoin wisselkantoren en exchanges werken samen in een vereniging die streeft naar een goede samenwerking met de Nederlandse toezichthouder en duidelijke wetgeving. De Bitvavo exchange is hier een duidelijk voorbeeld. Deze exchange heeft de anonieme coins van haar marktplaats gehaald om eventueel niet in de problemen te komen. Bitvavo streeft naar het verkrijgen van een licentie wanneer deze door de toezichthouder kan worden toegekend. Voor meer informatie: