Bitcoin wordt van de beurzen gehaald
Volgens het onderzoeksbedrijf Glassnode beschikken de beurzen over steeds minder bitcoin. De verhandelbare voorraad is 20 % kleiner geworden in vergelijking met een jaar geleden. Beleggers verzamelen bitcoin en zetten ze veilig vast als een lange termijn belegging.
#Bitcoin Balance on Exchanges taking another dive pic.twitter.com/F20tohfXsu
— William Clemente III (@WClementeIII) March 7, 2021
Concreet gaat het om 600.000 BTC. Op maart 2020 waren er ongeveer 3 miljoen BTC beschikbaar op de beurzen, nu is dit gedaald naar 2.4 miljoen. Verder blijkt uit de data dat de aangekochte bitcoins niet worden verplaatst. Zo'n 9.4 miljoen BTC, dat wil zeggen 57% van de huidige voorraad is al voor een jaar niet van plaats veranderd. Een derde van dit aantal is zelfs vijf jaar al niet meer verzonden geworden. Ze liggen vast als een lange termijn belegging. Het lijkt erop dat steeds meer beleggers er zo over nadenken. Recent durfkapitaal dat de markt is binnengestroomd van bij meer bij het Amerikaanse NYDIG en Noorse Seetee geeft duidelijk aan dat het tij is gekeerd.
De schaarste op de beurzen zal voorlopig alleen maar toenemen aangezien de nieuwe institutionele partijen bitcoin accumuleren en weghalen van de markt.
60-Day SOPR (entity-adjusted) reset without falling below one.
— glassnode (@glassnode) March 5, 2021
This indicates a high HODLing conviction from new investors, as coins that were bought in 2021 did not move at a loss during this last dip.#Bitcoin pic.twitter.com/lvMctNDEmd
Deze partijen komen niet om te speculeren, maar om bitcoin te integreren als een nieuwe inflatiehedge en beleggingsklasse. Het is een historische gebeurtenis in de financiële geschiedenis van de mensheid. De huidige bitcoin koers is een weerspiegeling van dit feit. Een jaar gelegen op 8 maart 2020 stond de koers op $8.050, een jaar later op zo'n $51.000. Waar zullen we staan over een jaar?
Heb jij al bitcoin gekocht? Op Bitcoin Daily hebben we een mooi beknopt artikel gevonden over het kopen van bitcoin: