Bitcoin gebruiken als onderpand voor een autolening?

01-11-2021

Kun je Bitcoin gebruiken als onderpand voor een autolening?

Ja, inderdaad dit is anno 2021 mogelijk geworden bij POMC (Post Oak Motor Cars) in de Verenigde Staten. Hier hoef je bitcoin niet te verkopen voor het kopen van een Lamborghini (lambo). Nee, je gebruikt bitcoin als onderpand voor een lening in dollars waarmee je vervolgens de lambo bij POMC koopt.

Deze unieke bitcoin kredietfacilitering wordt netjes verzorgd door het Amerikaanse bitcoin platform van NYDIG. NYDIG biedt een institutioneel opslag en handelsplatform voor bitcoin. Het is een bijzondere kleine nieuwe stap voor de acceptatie van bitcoin als onderpand voor een lening voor het kopen van goederen zoals auto´s. Ross Stevens de CEO van NYDIG is een fervente bitcoiner. Hij kan dit verder ook prachtig verwoorden in onder meer de volgende video die de moeite waard is om te bekijken:

Trouwens, NYDIG heeft trouwens samenwerkingen met alle belangrijke infrastructurele fintech-reuzen (waaronder NCR, FIS) voor het bankwezen in de Verenigde Staten. De implicaties kunnen verstrekkend zijn voor de adoptie van bitcoin hier in de nabije toekomst.

Ten slotte, hieronder kun je verder de aankondiging zien van deze bijzondere samenwerking tussen NYDIG en POMC (Post Oak Motor Cars):

Voor meer informatie: persbericht.