Bitvavo vs Binance

bitvavo exchange

Binance behoort tot de grootste handelsbeurs voor cryptovaluta in de wereld, hoe verhoudt de Nederlandse Bitavo exchange zich tot deze reus? Laten we eens de match Bitvavo versus Binance eens bespreken in dit artikel.

In de eerste plaats, Bitvavo is een handelsplatform ontwikkeld door een Nederlands bedrijf en beschikt over Nederlandse klantenondersteuning. Dit is een belangrijk voordeel van Bitvavo ten aanzien van Binance. Binance is een globaal opererende exchange operatie met vele verschillende onderdelen en vestigingen. Binance heeft geen vestiging in Nederland en beschikt niet over Nederlandstalige ondersteuning.

In de tweede plaats, Bitvavo heeft een zeer breed aanbod van cryptovaluta (+50). Binance beschikt desalniettemin over een veel groter aanbod (+100). De vraag is echter of iemand wel zo een groot aanbod nodig heeft. Hoewel Bitvavo niet zo veel crypto’s aanbiedt op het handelsplatform, biedt het wel alle belangrijke aan. Bovendien voegt Bitvavo vaak nieuwe crypto’s toe. Kwantiteit is verder geen garantie van de kwaliteit.

binance bitcoin beurs

In de derde plaats, Binance rekent lagere handelscommissies. De handelskosten op Binance liggen tussen de 0.02 – 0.10%, terwijl de handelskosten van Bitvavo tussen de 0.05 – 0.25% liggen. Bij zeer grote opdrachten van een daghandelaar kunnen deze relatief kleine verschillen tussen beide exchanges wel een verschil uitmaken waardoor een zogenaamde walvis (handelaar met grote opdrachten) toch voor Binance zal kiezen. Zal Bitvavo de handelskosten naar beneden bijstellen voor de grote walvissen?

In de vierde plaats, Binance beschikt over een Bitcoin OTC-desk, dit heeft Bitvavo niet. Er zijn grote walvissen die ook graag buiten het orderboek om van de exchange orders willen kunnen verwerken. Dit is een tekortkoming van Bitvavo vs Binance. Niettemin, de meeste handelaren hebben geen behoefte aan een OTC-dienst.

In de vijfde plaats, Binance beschikt niet over EURO-handelsparen. Binance is een crypto-only-exchange. Je kunt de handelsrekening alleen voorzien van Bitcoin en je zult vervolgens deze moeten verhandelen voor een stablecoin. Dit is een groot nadeel van Binance ten aanzien van Bitvavo. Binance is geen euro-gateway en beschikt niet over bankrekeningen. Binance heeft hierover een aparte exchange voor moeten opbouwen in Jersey, Binance Jersey. Een handelaar zal dus twee aparte rekeningen moeten openen en valideren om euro’s om te wisselen voor Bitcoin. Bij Bitvavo kun je de euro’s direct met iDEAL op de handelsrekening laten bijschrijven en een cryptovaluta van keuze kopen. Lekker zo gemakkelijk.

In de zesde plaats, Binance is minder overzichtelijk en gebruiksvriendelijk dan Bitvavo. Bitvavo beschikt over twee verschillende interfaces. Eentje is meer geschikt voor de beginner terwijl de andere meer geschikt is voor de professionele trader. Dit wil zeggen dat Bitvavo zodanig is ontworpen dat zowel een onervaren als een ervaren gebruiker en handelaar eenvoudig cryptovaluta kan kopen.

Conclusie Binance vs Bitvavo!

nederlandse bitcoinbeurzen

Bitvavo is een zeer veel belovende exchange en hebben knap werk afgeleverd waardoor deze Nederlandse dienstverlening daadwerkelijk als een oed alternatief voor Binance kan worden aanbevolen. Bitvavo heeft in feite vele verschillende voordelen die het oordeel eenvoudig maken. Nederlanders zijn beter af bij Bitvavo. Natuurlijk, grote handelaars die zoeken naar de beste handelsvolumes en de laagste marges zullen meer baat hebben bij het gebruik van Binance. Crypto makelaars zullen zeker blijven inkopen bij Binance, maar het is een kwestie van tijd voordat ze ook Bitvavo zullen toevoegen als een nieuwe bron van goedkope crypto’s.

Voor meer informatie:

Is er een Bitcoin alternatief?

Lezers van de Bitcoingids hebben al vaker de vraag gesteld of er een alternatief is voor Bitcoin. Dit is geen vreemde vraag als men het landschap van cryptovaluta en crypto assets beziet. Er is gewoon te veel keuze.

Gelukkig is geen enkel ander crypto-project een alternatief voor Bitcoin. Er is geen alternatief voor Bitcoin!

Er is geen Bitcoin alternatief? Hoe is dit mogelijk?

alternatief bitcoin

Bitcoin is een unieke 0-1 uitvinding en is organisch gegroeid tot een uniek monetair roerend goed met een absolute schaarste. Een absolute schaarste die is gewaarborgd door de verzamelde opgebouwde netwerkeffecten van onder meer een Bitcoin mining industrie die het netwerk onvernietigbaar en onkraakbaar maakt. Niemand kan het monetaire beleid en hoeveelheid bitcoins in omloop manipuleren en veranderen. Het zou een bijna onbegrijpelijke hoeveelheid rekenkracht (hash-power) vergen, tijd en een miljarden investering in het opbouwen van Bitcoin mining fabrieken om hopelijk een transactieblok te kunnen manipuleren.

Wat verder nog uiterst uniek en bijzonder is aan het monetaire beleid van Bitcoin is dat door de vierjaarlijkse halving een steeds hogere stock-to-flow ontstaat. Bitcoin zal uiteindelijk een hogere stock-to-flow krijgen als de meest schaarse activa die te vinden is op aarde: goud. Mocht er een Bitcoin alternatief zijn, dan is dit uit een monetair standpunt gezien goud.

Een Bitcoin alternatief vanuit technisch standpunt?

Vanuit een technologisch standpunt zijn er alternatieven aangezien Bitcoin ontwikkeld is om 1 ding goed te doen: veilige en schaarse cryptocurrency. Bitcoin is qua ontwikkelingsplatform gelimiteerd. Dit wil zeggen er zijn betere blockchain technologieën beschikbaar voor het ontwikkelen van decentrale applicaties of crypto activa. Op dit gebied is er maar een blockchain ontwikkelingsplatform dat daadwerkelijk een netwerk effect en gemeenschap heeft opgebouwd: Ethereum.

Gerelateerde artikels:

Wat is een goed alternatief voor de Blox Trading app?

blox crypto trading app alternatief

Beknopte samenvatting: de Blox-app is ontwikkeld voor veilig gebruiksgemak voor elke beginner ongeacht kennisniveau. We kunnen de Blox-app aanbevelen voor de beginner die niet technisch is en weinig interesse heeft voor de technologie, maar wel gemakkelijk en veilig Bitcoin wil kopen en bewaren. Deze doelstelling heeft wel gezorgd voor een aantal beperkingen.

alternatief voor blox app

Een goed alternatief voor de Blox-app is voor de doorsnee gebruiker om alleen gebruik te maken van de wisseldienst van BTC Direct  en een aparte Bitcoin wallet of om over te stappen naar de Bitvavo exchange voor een professioneel handelsplatform met lage handelscommissies.

Achtergrondinformatie over de Blox crypto app.

btc direct vs blox app

De Blox trading app is ontwikkeld door het team achter BTC Direct  met als doelstelling iedereen in staat te stellen om makkelijk en veilig Bitcoin en andere populaire cryptomunten te kopen. Het veronderstelt geen technische kennis om deze crypto trading app te gebruiken. Niettemin, er zijn flinke beperkingen aan de Blox-app waardoor gebruikers zoeken naar een alternatief voor de Blox trading app.

Wat zijn de beperkingen van de Blox -app voor crypto trading.

De beperkingen van de Blox crypto trading app hangen samen met de respectieve voordelen en nadelen met betrekking tot het ontwerp.

In de eerste plaats, het gaat om een custodial wallet oplossing, het is een bewaarportemonnee waarbij de gebruiker alleen crypto’s kan kopen, maar niet ontvangen of verzenden. De wallet is direct gekoppeld aan de bankrekening. Dit maakt de Blox-app extreem veilig voor gebruikers die hun wachtwoord kwijt zijn geraakt. De Blox-app kan ongeacht het probleem gewoon weer worden hersteld zonder verlies van coins. Dit geldt ook voor een hacker of een kwaadwillend persoon die toegang krijgt tot de Blox-app. Deze kan hoogstens de crypto’s verkopen voor euro’s en storten naar je bankrekening. Inderdaad, zeer veilig, maar beperkt.

Iemand die zoekt naar volwaardige crypto wallet en bijvoorbeeld Bitcoin wil ontvangen en verzenden vanuit een andere bitcoinbeurs, zal naar een alternatief voor de Blox trading app moeten zoeken. Voor meer informatie:

In de tweede plaats, de Blox crypto trading app volstaat zeker voor de beginner om een aantal crypto’s te kopen en te verhandelen; niettemin, een actieve handelaar zal niet aan zijn trekken komen en vereist uitgebreide tools die feitelijk alleen te vinden zijn op de betere cryptocurrency exchanges. De Blox-app is geen cryptocurrency exchange met uitgebreid handelsplatform voor grafieken en trading tools. Voor een gebruiker die zoekt naar meer handelsgereedschappen en en een lagere handelscommissie, kan het beste een aantal goede cryptocurrency handelsbeurzen evalueren. We kunnen als alternatief voor de Blox-app zeker de Bitvavo exchange in Amsterdam aanbevelen. Voor meer informatie:

Wat is het beste Nederlands alternatief voor de Blox-app?

bitvavo vs blox app

Bitcoin gaat om het verwezenlijken van financiële zelfstandigheid en het ondervinden van een leerervaring met deze nieuwe technologie voor decentraal geld zonder machthebbers. Voor de meeste gebruikers is het afdoende om gebruik te maken van BTC Direct en een goede Bitcoin wallet. Voor de gebruiker die zoekt naar meer handelsgereedschappen kan het beste de Bitvavo exchange eens gratis evalueren. Niettemin, de Bitcoingids beveelt de lezer aan om te handelen in andere cryptovaluta en gewoon Bitcoin te kopen en zelf te bewaren op een eigen Bitcoin wallet. Neem zelf verantwoordelijkheid en leer ook over hoe je de aangekochte het beste kunt beveiligen.

Voor meer informatie:

Bitcoin koers verwachting 2021

bitcoin koers 2012

Wat is een redelijke Bitcoin koers verwachting voor 2021?

Een Bitcoin koers verwachting met een specifieke prijs aanduiden is niet makkelijk. Het hangt af van vele verschillende factoren die bepalen hoe hoog de prijs van de Bitcoin zal worden in 2021.

Een belangrijke factor die vast ligt is de Bitcoin halving. Ergens in mei 2020 zal de volgende Bitcoin halving plaatsvinden en zal de huidige beloning voor de Bitcoin delvers van 12.5 BTC kelderen naar 6.25 BTC. De bitcoins zullen schaarser worden terwijl het te verwachten is dat de vraag naar bitcoins flink zal toenemen. Institutionele beleggers maken zich klaar om zich op de Bitcoin markt te storten. Institutionele beleggers beschikken over veel meer geld dan de retail beleggers die in 2017 verantwoordelijk waren voor de Bitcoin rally naar een 20k koers schok!

Nu verkeerd Bitcoin nog in een beren markt, maar het is te verwachten dat voor de halving de nieuwe stieren markt losbreekt. Dan zullen niet alleen retail beleggers, maar ook institutionele beleggers meedoen terwijl het aanbod van bitcoins minder is. Bitcoin zal schaarser zijn in 2021 terwijl de vraag naar bitcoins groter zal zijn dan in 2017. Bovendien, in 2017 konden vele beleggers niet kopen doordat de beurzen het aantal klanten en orders niet aankonden. Nu is er de infrastructuur en zijn er vele verschillende goede Bitcoin exchanges opgebouwd en zelfs Digital Asset Exchanges van gevestigde aandelenbeurzen.

Een andere factor is de geldverruimingspolitiek van de ECB, de interne problemen binnen de EU en de internationale schuldenproblematiek. Een negatieve rentepolitiek staat op het programma. Spaargeld zal meer en meer naar ook meer risicovolle beleggingen als Bitcoin vloeien in plaats van euro’s op een spaarrekening zonde rente die alleen zorgt voor verdere koopkrachtvermindering.

Het zou me niet verbazen dat Bitcoin in 2021 boven de 100k doorschiet en op een hoger koers niveau – plateau terecht zal komen (boven de 40k). Maar goed, niemand weet het precies, Bitcoin is een nieuw financieel technologisch fenomeen, we kunnen niet echt kijken naar hoe het was in het verleden…. we zullen het zien. Het beste is om de ontwikkeling te blijven volgen en zo veel mogelijk te leren over Bitcoin!

Echte Bitcoin handelsvolumes

Waar zijn de echte substantiële Bitcoin (BTC) handelsvolumes?

echte bitcoin handelsvolume

Deze vraag is pertinent geworden nadat het onderzoek van Bitwise onomstotelijk heeft aangetoond dat de meeste grote Bitcoin beurzen hun eigen handelsvolumes uit de duim zuigen.

Uit het onderzoek is gebleken dat 85 van de grootste Bitcoin exchanges er alleen 10 niet knoeit met de handelsvolumes van Bitcoin. Het gaat hier dan om handelsbeurzen die serieus werken aan het scheppen van een gereguleerde Bitcoin kapitaalmarkt. Deze zijn vooral actief in Europa en Amerika. Terwijl de Aziatische ongereguleerde exchanges graag nep-handelsvolumes opgeven bij CoinMarketCap en gerelateerde sites. Volgens het onderzoek hebben de volgende Bitcoin beurzen echte handelsvolumes:

De volgende Bitcoin beurzen kunnen beter worden vermeden:

  • Coinbene, ChoaEX, OkEX, Bitmart, Simex, CoinTiger, Lbank, Bit-z, BitForex.

Over het algemeen was het rapport zeer positief over de staat van de echte kapitaalmarkt en handelsvolumes van de Bitcoin. De echte Bitcoin handel op de bovengenoemde betrouwbare exchanges is echt en is verder veel efficiënter en gereguleerd dan aanvankelijk gedacht.

Het belang van duidelijke regelgeving voor exchanges:

Het rapport geeft dan ook aan dat het belangrijk is dat er regulatie en wetgeving komt voor Bitcoin exchanges. Er zijn vele professionele exchanges die te maken hebben met een trage wetgever. Duidelijk voorbeeld is natuurlijk Nederland.

echte bitcoin handelsvolume

De Nederlandse Bitcoin wisselkantoren en exchanges werken samen in een vereniging die streeft naar een goede samenwerking met de Nederlandse toezichthouder en duidelijke wetgeving. De Bitvavo exchange is hier een duidelijk voorbeeld. Deze exchange heeft de anonieme coins van haar marktplaats gehaald om eventueel niet in de problemen te komen. Bitvavo streeft naar het verkrijgen van een licentie wanneer deze door de toezichthouder kan worden toegekend. Voor meer informatie:

Bitvavo Exchange Review

bitvavo

Vandaag (8 maart 2019) is de nieuwe Bitvavo Exchange gelanceerd. Het is de eerste Nederlandse crypto exchange met een eigen orderboek met ondersteuning voor meer dan 50 cryptovaluta. Bovendien is deze handelsbeurs zowel geschikt voor de beginner als de gevorderde handelaar. De Bitvavo Exchange beschikt namelijk over twee verschillende interfaces of platforms voor het kunnen handelen met cryptovaluta. Hieronder in de screenshot krijg je een idee:

bitvavo exchange review

De Bitvavo exchange trading platform (links) beschikt over alle mogelijke toeters en bellen waaronder verschillende ordertypes en inzage in het orderboek. De Bitvavo Dashboard (rechts) van waaruit een beginner makkelijk de gewenste cryptovaluta kan selecteren, kopen/verkopen en beheren. Beide Bitvavo exchange platform interfaces bieden een toegevoegde waarde, voor zowel de beginner als de ervaren handelaar.

Beide gebruikers kunnen genieten van zeer voordelige handelscommissies. Er zal maximaal 0.25 % in handelscommissies worden berekend. Naar mate de gebruiker meer handelt en in grotere bedragen koopt, hoe lager de commissies zullen uitvallen. De commissies worden per elke verkoop/koop order mooi vermeld. De Bitvavo Exchange behoort nu tot de lijst van de goedkoopste Bitcoin beurzen in Nederland. Handelaren in grote volumes zullen inderdaad goedkoop crypto’s kunnen verhandelen op de Bitvavo Exchange.

Conclusie over de Bitvavo Exchange:

We hebben de ontwikkeling van Bitvavo op de voet gevolgd en we moeten constateren dat we onder de indruk zijn van hoe deze Nederlandse crypto startup in Amsterdam zich heeft ontwikkeld. Het handelen op deze exchange is uiterst gemakkelijk en vooral uitermate geschikt voor Nederlanders. Met iDEAL kan er gemakkelijk en goedkoop euro’s worden overgemaakt voor het aankopen van Bitcoin of een andere gewenste cryptovaluta. Het is verder van belang om te onderstrepen dat de bedrijfsvoering en structuur prima is opgezet voor het waarborgen dat de klantentegoeden veilig staan. Bitvavo B.V. heeft een aparte Bitvavo Payments Stichting opgezet voor het bewaren en afhandelen van klantentegoeden. Bitvavo heeft als ambitie om in 2020 een gereguleerde Nederlandse exchange te zijn en is hierover in gesprek met het AFM.

Voor meer informatie:

Duitse Bitcoin initiatieven

In Nederland hebben we veel initiatieven gezien als het gaat om de ontwikkeling van Bitcoin beurzen en crypto fondsen. Niettemin onze buren hebben ook niet stilgezeten. In feite gebeuren er veel meer serieuze initiatieven om de Bitcoin handel te faciliteren en de blockchain technologie te gebruiken voor het lanceren van crypto assets en tokens. We zullen hier een aantal belangrijke Duitse Bitcoin en crypto initiatieven opnoemen. 

Duitse Bitcoin initiatieven

In de eerste plaats zijn er al twee banken die de cryptohandel faciliteren. Het gaat hier om de Fidor bank en de Solaris Bank. Vooral de SolarisBank is van belang om te noemen aangezien deze BaFin gereguleerde bank een banklicentie heeft en beschikt over blockchain ontwikkelingsexpertise. De SolarisBank ontwikkelt hybride bancaire dienstverleningen waar klanten direct toegang hebben tot een reguliere bankrekening met een betaalkaart en een crypto wallet voor het verhandelen van blockchain assets

SolarisBank ontwikkelt deze financieel technologische oplossingen voor Bitwala en de aandelenbeurs in Stuttgart. Hier komen we bij een ander belangrijk punt. Boerse Stuttgart is de op een na grootste aandelenbeurs en wil naast Bitcoin handel nu ook crypto assets zoals security tokens kunnen aanbieden. De aandelenbeurs van Stuttgart heeft die visie om te zien waar de blockchain technologie naar toe gaat: het uitgeven van effecten op een blockchain platform. Over een paar jaar zullen effecten op gedistribueerde netwerken kunnen worden verhandeld en zullen innovatieve effectenbeurzen die deze nieuwe technologie omarmen een sterke concurrentiepositie krijgen.  

Een unieke positie neemt hier Neufund die de Duitse regelgeving op een zodanige manier gebruikt dat ze al volledig gereguleerde effecten op de Ethereum blockchain kan uitgeven. Neufund noemt deze effecten equity tokens en werken in feite hetzelfde als een security token. Het gaat om effecten die werken als een tokens op een blockchain.  

Ten slotte heeft de grootste Bitcoin beurs in Duitsland, Bitcoin Group, de Tremmel zakenbank in Duitsland opgekocht. Deze zakenbank is gespecialiseerd in de effectenhandel. Hierdoor zal deze Bitcoin exchange in de toekomst kunnen gaan concurreren met de reguliere Duitse aandelenbeurzen. 

Conclusie:

In Duitsland met vooral Berlijn als de innovatieve cryptohub gebeuren er veel belangrijke zaken die te maken hebben met het bouwen van de gewenste infrastructuur om de handel en het gebruik van crypto’s en blockchain assets te laten samensmelten met het reguliere bankwezen en de effectenhandel. Hiervoor worden bestaande wetten en regels toegepast onder het toezicht van de beurswaakhond BaFin. Duitsland loopt stiekempjes voorop Nederland in de adoptie van Bitcoin en crypto’s. In feite concurreren deze Duitse initiatieven met de ontwikkelingen in landen zoals Malta, Zwitserland en de Verenigde Staten. De trend is gezet, de wereld van high finance zal samenvloeien met de wereld van crypto finance

Gerelateerde artikels:

Wat is Bitcoin?

Waarom zou ik bitcoins kopen?

WELKE CRYPTO KOPEN

Welke crypto zal ik kopen in 2018?

welke crypto kopenDe Bitcoingids zal er geen doekjes om winden. Er is op dit moment maar 1 echte cryptovaluta die daadwerkelijk haar belofte heeft waar gemaakt: Bitcoin.

Bitcoin is de beste cryptovaluta die je kunt kopen voor 2018 wanneer je zoekt naar een veilige haven. Bitcoin is de reservemunt voor alle crypto’s. Gaat het niet goed met de Bitcoin, dan gaat het volledig mis met de andere crypto’s.

Natuurlijk, speculeren met crypto’s kan altijd en achteraf kijken is altijd gemakkelijk. Wanneer je kijkt naar een historische koers ontwikkeling, dan is het makkelijk om vast te stellen welke crypto je het beste had kunnen kopen.

Concrete voorbeelden: als je sinds 1 juli 2016 zou zijn ingestapt, dan had je ‘maar’ een rendement gehad van 853 procent. Niks bijzonder vergeleken met Stellar Lumens. Stellar Lumens is over een periode van twee jaar een rendement van 9400 procent gehad!  Iemand die twee jaar geleden al zijn geld had geinvesteerd in Stellar in plaats van Bitcoin had zeker meer dan 10 keer het rendement van Bitcoin behaald. Waanzin en natuurlijk is het zeer onwaarschijnlijk dat dit zich op de zelfde manier zich zal herhalen in de toekomst. Het inzetten op andere crypto’s dan de Bitcoin moet op basis van fundementen worden gedaan, maar deze geven absoluut geen garantie dat deze nu nog 1000x rendement kan geven. Het is daarom heel moeilijk om te bepalen welke crypto je het beste kunt kopen in 2018 en 2019. Wil je veilig spelen, dan zorg je voor dat het grootste gedeelte van je vermogen inzet op de Bitcoin. Waarom?

Bitcoin heeft de beste track record van alle crypto’s en een prachtige ontwikkelingsgeschiedenis achter de rug. Los van alle FOMO, FUD en propoganda is er op technisch gebied veel vooruit gegaan. Bovendien willen institutionele beleggers meedoen met het spel en zullen reguliere aandelenbeurzen zoals SIX in Zwistersland en de NASDAQ in 2019 een crypto exchange lanceren. De Wall Street investeringsbanken zullen ook beschikken over specifieke Bitcoin trading desks. Specifieke Bitcoin ETN’s zijn er al, maar bovendien zullen de komende jaren er speciale ETF’s vrij worden gegeven voor de Bitcoin. Het is een kwestie van tijd dat het grote kapitaal op een gereguleerde manier kan beleggen in Bitcoin en vervolgens ook andere cryptovaluta.

Het ligt voor de hand dat Ether (ETH) ook meer en meer zal worden geaccepteerd, maar het is een kwestie van tijd voordat de institutionele beleggers ook meer zullen leren over de problemen met Ethereum. Ripple bevindt zich ook nog in onzekere wateren, volgens vele is Ripple een effect en heeft Ripple (het bedrijf) de Amerikaanse effectenwetgeving overtreden. Dit is in feite ook het geval met Ethereum, maar volgens de Amerikaanse financiele autoriteiten is Ethereum en ether op dit moment afdoende gedistribueerd om niet meer als een effect te worden beschouwd. Je merkt het misschien, de wetgeving over crypto’s is nog afwezig of in gebreken, terwijl Bitcoin in feite buiten elke wet valt. Vandaar, ben je onzeker over welke crypto je wilt kopen? Begin dan eerst een met de Bitcoin en bestudeer alle andere crypto’s nauwgezet voordat je er geld in steekt. Voor meer informatie:

Cryptomaan kortingscode

cryptomaan

Ben je op zoek naar een Cryptomaan kortingscode? 

Iedereen wil graag korting ontvangen over een hardware wallet bij Cryptomaan. Een goede hardware wallet voor het beveiligen van je Bitcoin of ander cryptogeld is echt een noodzakelijke investering.

cryptomaan kortingscode

Bovendien krijg je er bij Cryptomaan er veel voor terug. Je moet bedenken dat Cryptomaan geen geld vraagt voor verdere assistentie voor het opzetten van de hardware wallet. Nederlandse ondersteuning is zeker een extraatje waar je graag op wilt terugvallen wanneer je twijfelt of in de problemen komt. Belangrijk is ook om te vermelden dat Cryptomaan een officiële reseller.  Je kunt hier vertrouwd en veilig hardware wallets kopen en samen met de Cryptomaan support goed opzetten.

De Cryptomaan kortingscode die je kunt gebruiken is de volgende:

  • BBANK18

Deze Cryptomaan kortingscode geeft je recht op een korting van 5 % over de aankoop van je hardware wallet.

cryptomaan kortingscode

Wil je geen geld uitgeven aan een hardware wallet?

Maak dan gebruik van Bitvavo, een Nederlandse bitcoinbeurs met ondersteuning van vele verschillende cryptovaluta en wallets. Zorg wel voor tweede factor authentificatie bescherming. Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

 

BITCOIN ALTERNATIEVEN

  • Is er een goed alternatief voor Bitcoin?

Deze vraag is al vaker gesteld geworden doordat de prijs van Bitcoin zo enorm gestegen is. De meeste beleggers schrikken zich in hoedje en beseffen dat het kopen van 1 Bitcoin nu een bezigheid is geworden voor de mensen met behoorlijk wat spaargeld.

Toch, deze aanname is gebaseerd op een denkfout. Als je Bitcoin wilt kopen aangezien je het als een goede investering beschouwt, moet je jezelf niet laten afschrikken van de prijs. Bitcoin is een nieuwe asset class en werkt meer en meer als een virtueel variant van zeer schaars digitaal goud.  Vele beleggers zijn tot dit inzicht gekomen. Wanneer deze ontwikkeling doorzet en Wall Street de juiste instrumenten heeft om te kunnen handelen met Bitcoin, dan kunnen er echt heel veel Amerikaanse Dollars de Bitcoin prijs verder omhoog stoten. Wanneer je zoekt naar digital gold, dan ben je bij Bitcoin aan het juiste adres. Je moet alleen denken in kleinere Bitcoin rekeneenheden. De Bitcoin is deelbaar. Je hoeft 1 Bitcoin te kopen, je kunt ook 1 Millibitcoin kopen. Dit is 1/1000 deel van een Bitcoin.  Bijvoorbeeld 10 millibits wordt zo weergegeven: 0.01 BTC of 10 mBTC. Het denken in millibits (mBTC) is noodzakelijk geworden om Bitcoin communiceerbaar te maken in het dagelijks gebruik bij betalingen.

Goed, dit laat de vraag naar een Bitcoin alternatief nog steeds open. Digitaal goud ligt vaak in de kluis en er wordt al vaak geopperd dat het beter is omen Bitcoin alternatief te gebruiken voor het uitvoeren van kleinere betalingen. Mede door het feit dat Bitcoin transacties duur zijn geworden in vergelijking met alle Bitcoin alternatieven. Wat is dan volgens ons de beste alternatief voor Bitcoin?

alternatief voor bitcoinIn deze optiek is het dan beter om te kijken naar goed ontwikkelde Bitcoin altcoins die qua code en ontwikkeling zich dicht bij Bitcoin houden, maar zich specifiek richten op een bepaalde niche. Samen met Bitcoin vormen deze alternatieven een alliantie. Bitcoin kan niet alles, maar samen zijn deze crypto’s zeer sterk. Ze kunnen gemakkelijk samen worden gewoven in een bliksem netwerk van verschillende cryptovaluta betalingswegen!

De beste Bitcoin alternatieven!

De volgende Bitcoin alternatieven komen hierbij in aanmerking:

Dit is een verzameling van Bitcoin alternatieven die vooral bezig zijn om verschillende Bitcoin technologies te implementeren waardoor deze betalingsnetwerken samen kunnen werken met het Bitcoin netwerk. Je kunt deze alternatieven voor Bitcoin beschouwen als test omgevingen, maar je kunt ze ook beschouwen als Chinezen. Ze nemen gewoon alles van de Bitcoin ontwikkelaars over om het vervolgens zelf te implementeren om er sneller en beter dan Bitcoin van te worden. Het is bovendien niet onmogelijk dat een van deze Bitcoin alternatieven het kan overnemen van Bitcoin.

bitcoin alternatievenEr is een Bitcoin alternatief niet in dit lijstje gezet, dit is Bitcoin Cash (bitcoin vork). Deze Bitcoin vork heeft een compleet andere visie op de ontwikkeling van het netwerk. Belangrijk is dat er een wezenlijk verschil is tussen Bitcoin en de bovengenoemde Bitcoin alternatieven. Bitcoin Cash wilt geen gebruik maken van het Lightning Netwerk en ziet de Segwit implementatie als een afwijking van het Bitcoin project zoals Satoshi die had opgezet.

Voor meer informatie: