BITCOINS BEVEILIGEN

Hoe kan ik het beste mijn bitcoins beveiligen?

Nadenken over hoe je het beste bitcoins kunt beveiligen is een top prioriteit voor iedereen die vaak bitcoins gebruikt en een aanzienlijk bitcoin vermogen heeft opgebouwd. De eigendomsrechten van elk bitcoin vermogen worden uiteindelijk bepaald door degene die de controle heeft over de privésleutel van jouw  Bitcoin wallet.

bitcoins beveiligenSleutelvraag is de volgende: wie heeft de privésleutel uiteindelijk in handen en kan informatie over de privésleutel bij het tekenen van transacties worden gelekt of ingelezen door derden of malware?

Inderdaad, wanneer we nadenken over het beveiligen van bitcoins moeten we stilstaan bij malware en hackers die op jouw computer actief kunnen zijn. Als jij een keylogger of ordinaire spyware op de computer hebt staan bestaat er zeer groot risico dat de hacker die de controle over deze malware heeft uiteindelijk de privésleutel kan bemachtingen. Dit gebeurt stilletjes, zonder dat een gebruiker in de gaten heeft. Alles wordt als een puzzeltje door de hacker in elkaar gelegd. Wanneer de tijd rijp is, zal hij toeslaan en je bitcoin vermogen stelen.

bitcoins beveiligenHoe erg dit doemscenario dan ook mag klinken, er bestaat een echt risico dat je dit kan overkomen. Daarom als je nadenkt over het beveiligen van je bitcoins moet je zoeken naar een oplossing die volledig hacker, malware en diestal proof is. Een oplossing waarbij zelfs in het geval een hacker een slordige kopie zal vinden van jouw wallet backup, nog steeds niet aan jouw vermogen kan komen. Op zo’n oplossing moet je natuurlijk het grootste gedeelte van jouw bitcoins zetten. Natuurlijk, je kunt zeker gebruik maken van de uitstekende online Bitgo wallet oplossing met Bitinstant en deze koppelen met een Kraken exchange, maar je laat nooit het gehele vermogen achter op een online wallet. Je bitcoins beveiligen kun je het beste doen door gebruik te maken van een offline hardware wallet die cold storage combineert met het gemak van een online wallet.

Een hardware wallet die volledig hacker, malware en volledig diestal proof is en beschikt over een geheime of nep wallets. Op dit moment is er maar één hardware wallet die voldoet aan deze extreme eisen: Digital Bitbox.

Voor een uitgebreide recensie over deze hardware wallet, kan ik de volgende pagina’s raadplegen:

Het is belangrijk om ook stil te staan bij de beveiliging van je computer. Het maakt niks uit of je over een Mac of Windows systeem beschikt. Voor meer informatie: